IMG_6332.jpg

Quilling papereita ( kuva taas vaihteeksi päätti mennä väärin päin) paketissa ja telineessä jonka tein talouspaperirullasta ja lasipullosta. Papereita löytyy ainakin täältä.

IMG_6333.jpg

Paperisuikaleita on kivasti joko yksivärisinä tai sateenkaaren tapaan lajitelmina. Niitä voi toki leikata itsekin jos haluaa vain kokeilla. Paperisuikaleita on ainakin 3mm ja 5mm levyisenä saatavilla.

IMG_6335.jpg

Työkaluina tuollainen kiharrustyökalu ( sininen varsi) jossa on kärki halki ja siihen halkioon pujottaan suikalen pää ja aletaan kierittää. Tuo reikä alusta on kätevä, sillä saat samankokoisia rullia. Nuita alustojakin on erillaisia. Tuo ei varsinaisesti ole quilling alusta vaan kivenhiontamitta, mutta minulla sattui olemaan kivenhionta harrastuskin joskus ja siis kaikki kiertoon ja käyttöön. Tarvitaan myöskin pinsettejä kun nostaa tuon kiharan pois kolosta ja liimaa suikaleen pään kiinni. Liiman levityksessä käytän myöskin cocteiltikkuja ja erikeeperiä. Tuo liimapuikko on kätevä, tulee tippa kerrallaan kun varovasti puristaa.

IMG_6334.jpg

Rullaamalla saa tehtyä monenlaisia kukkia, tuossa muutama malliksi.

IMG_6336.jpg

Hankin tuollaisen quilling comb kamman jolla saa tehtyä monenlaista kivaa kiekuraa. Kokeilin ensin koiran turkin kampaus kammalla ja tavallisella kammalla mutta ne oli vähän hankalia joten halusin oikeanlaisen ja nyt juttu luistaa.

IMG_6338.jpg

 

Tein pahvisen alustan jolla voi tehdä myöskin nauhakuvioita. Nuppineulojen ympäri nauhaa kietomalla saa viuhkoja. Pelkkä pahvinpala tai viivotinkin on mainio jos haluaa tehdä vain ulkorinkuloita.

IMG_6340.jpg

Netistä löytyy Quilling ohjeita vaikka kuinka paljon. ( Quilling, paperifiligree, husking...)

IMG_6339.jpg

Keräsin itselle suklaarasiaan malleja joita kokeilin.Sieltä on kiva hakea ideoita livenä.

IMG_6341.jpg

Hauska harrastus vaatii aikaa ja keskittymistä mutta sen voi jättää kesken ja taas jatkaa hetken päästä rullailua ja kasata kukan sitten kun on tehnyt osia tarpeeksi. Työkaluja voi tehdä ja keksiä itse tai hankkia vartavasten suunniteltuja.Eri muotoisia osia tekemällä eri värisinä saa niistä joko lehtiä tai kukkia tms. vain mielikuvitus on rajana... kolmiulotteisia hahmoja, kuusenkoristeita, nukkekotiin astioita, kortteja, tauluja, korvakoruja, avaimenperiä, astioita, säilytysrasioita...